Lähes 80 % suomalaisista aikoo suunnata kesällä lomamatkalle kotimaahan

Suurin osa nettimatkatoimisto Ebookersin teettämään tutkimukseen vastanneista aikoo unohtaa ennen koronapandemiaa tehdyt matkasuunnitelmat myös tänä vuonna ja laatia kokonaan uudet suunnitelmat. Vain 25 % aikoo tänä vuonna matkustaa paikkoihin, joihin oli suunnitellut matkustavansa viime vuonna.

Vaikka rokoteuutiset ovat herättäneet toivoa ulkomaan lomamatkoista, 77 % suomalaisista aikoo valita lomakohteensa tänäkin kesänä kotimaasta.

Runsas puolet tutkimuksen yli tuhannesta vastaajasta kertoi, että heillä on tyypillisesti ollut aiemmin tapana tehdä vähintään yksi ulkomaanmatka kesän aikana.

– Viime vuosi nosti kotimaanmatkailun uuteen kukoistukseen. On kuitenkin hienoa, että monelle olosuhteiden pakosta valikoituneet kotimaan kohteet ovat tehneet vaikutuksen ja kotimaassa halutaan matkustaa myös tänä kesänä, Ebookersin viestinnästä vastaava Claudia Parker sanoo tiedotteessa.

Kotimaanmatkailun nousu tarjoaa alan paikallisille yrittäjille mahdollisuuden esitellä monille tuntemattomia paikkoja ja tarjota aiemmin kokemattomia elämyksiä. Ensi kesänä kannattaakin varautua kotimaan kasvavaan suosioon ja varata riittävä määrä resursseja ja palveluja suomalaisille tarjottavaksi.

– Nyt on paikallisilla yrittäjillä tuhannen taalan paikka hioa tarjontaansa ja vallata suomalaisten sydämet pysyvästi. Kun matkailu aikanaan hiljalleen normalisoituu, ulkomaan lomamatkat ovat taas mahdollisia ja ulkomaiset turistit palaavat, on totta kai Suomen etu, että myös jatkossa edes osa suomalaisten matkustusbudjeteista käytettäisiin kotimaanmatkailuun. Nyt onkin mahdollisuus kehittää Suomea matkailumaana myös pitkällä tähtäimellä, Parker sanoo.

Lähde: Ebookers ja Caravan lehti

Matkailuauto on yksi vaihtoehto kokeilla ”karavaanari” elämää uudella tavalla. Tasokkaasti ja turvallisesti. Ise emme olleet koskaan kokeilleet asuntoautoelämää ennen. Ja kun kokeilimme. Ihastuttiin ikihyviksi. Autolla pääsee sinne missä hotelleja tai mitään muutakaan palvelua ei ole välttämättä lähellä. Aja levähdyspaikalle tai luontomatkailukohteeseen. Katso maisemaa, kalasta, kokkaa pika-ateria, ota torkut…ihan mitä ikinä keksitkään. Kaikki tarpeellinen on mukana autossa. Tosi helppoa!

Olemme kalustaneet ja sisustaneet auton vimpan päälle. Ja varustelu on poikkauksellista ja alansa huippua. Kysy lisää [email protected] tai puh. 0400 600449

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.